Shop Mobile More Submit  Join Login
Octombrie 20xx
Pagini recuperate din agenda personală de memorii a domnului Berteliandor, stimabilul vulpoi de la nr. 346, zona de nord a pădurii Farcrasului


"Nick

Nick era un veveriţoi bătrân, agil, cu o aversiune nezdruncinată faţă de libelule. În tinereţile sale, încercase să prindă una rătăcită prin părţile de est ale Farcrasului - însă un salt necalculat îi cauzase o ruptură permanentă a părţii stângi a urechii drepte. Nick se mândrea grozav cu asta; dar cel mai mult se mândrea cu cea mai de preţ posesie a sa - o pereche de ochelari de soare furată de la un turist englez blond. După cum relata Nick povestea, turistul tocmai şi-i dăduse jos pentru a observa un car rozând lemnul mai bine - când deodata a simţit că nu-i mai are în mână! Ceea ce a urmat a fost însă culmea tragicomicului: în loc să încerce să-i recupereze, turistul a urlat "OMG! Camera, Sir David, camera!" şi şi-a pregătit obiectivul, dându-i lui Nick destul timp să pozeze sexy cu coada peste picioare şi cu capul pe lentilă.

Dra C

M-am întors şi temerile mele cele mai mari s-au confirmat: acolo în faţa mea se afla Dra C, fiica domnului C şi nepoata de mamă a lui Franz, noua celebritate a Farcrasului.
--Bonsoir, D-le Lian, mi-a rânjit Dra C în felul caracteristic al speciei sale.
Ăsta era unul dintre lucrurile pe care le uram cel mai mult la Dra C: nu putea şi ea ca toată fiinţa raţională să-mi găsească o poreclă derivată ori din începutul, ori din sfârşitul numelui meu; nooo, trebuia să folosească tocmai interiorul, şi, pe deasupra, mai şi accentua într-un mod stupid, franţuzesc, a doua silabă, făcând "n"-ul să dispară complet sub efervescenţa "aaa"-ului prelung. De fapt, cam tot ce făcea Dra C era de la jumătate şi franţuzesc; snobismul său părea să se fi amplificat considerabil de când domnul C, stimabilul ei părinte, apăruse ca actor principal într-o reclamă la pastă de dinţi medicinală. (Ah, dar am văzut şi eu reclama la televizorul cabanierului; chiar surprinde spiritul de castor.)

Delicvenţii

Pe măsură ce norul în formă de peşte se deplasa tot mai mult spre răsărit, şi zgomotul copitelor creştea în rezonanţă. Ştiam că le aparţin delicvenţilor; numai ei puteau cauza atâta agitaţie inutilă în incursiunile lor prin Farcras.
Delicvenţii erau cinci căpriori tineri ale căror iniţiale, aşezate în funcţie de vârsta celui numit, formau B-R-O-T-O. BROTO erau talentaţi şi şmecheri; într-atât de talentaţi şi de şmecheri, încât concurau până şi cu Franz la locul celebrităţilor, spre disperarea Drei C. Întâlnirea cu ei nu era întotdeauna binevenită. Pentru mine, delicvenţii acţionau ca un fel de catalizator al procesului intern. Dacă aveam îndoieli, ei mă făceau să devin paranoic; dacă eram cuprins de melancolie, după ce îi vedeam, mă simţeam depresiv. Astăzi însă mă trezisem plin de viaţă, aşa că salutul lor, de "Neaţa, Andi", m-a determinat să mă întind cât eram de lung."


Domnul Berteliandor doreşte să depună plângere penală împotriva familiei iepurilor de la nr. 348, sub acuzaţia de "roadere a unei proprietăţi intelectuale" şi "şantaj cu publicare de informaţii personale".
Sau nu chiar jurnal. Mai degrabă schiţe din perspectiva unui vulpoi pe nume Berteliandor (am obiceiul să reciclez numele inventate de mine īn toate poveştile pe care le scriu). Din păcate, nu le-am adus niciodată īn stadiul de ceva concret, dar măcar le-am aranjat acum cāt de cāt, īncāt să fie citibile.Some sketches in Romanian about a fox's POV from about 2 years ago that I found in the folder where I usually keep my writings. They never were made into a story.
Add a Comment:
 
:iconsmokestories:
SmokeStories Featured By Owner Jun 10, 2010  Hobbyist General Artist
Este in stadiul de schita, vorba ta, trebuie lucrat la ea. E inca in forma bruta, dar are mult potential.

=Darksolitude from #AngstyWriters
Reply
:iconsii-kei:
sii-kei Featured By Owner Jun 11, 2010  Hobbyist Writer
Nu cred ca am totusi rabdare s-o reiau si s-o imbunatatesc. :laughing:
Reply
:icondanubianknight:
DanubianKnight Featured By Owner Mar 13, 2010
Nu inca de favuit, dar interesant intre atatea poezele si schite romantioase. In spatele alegerii numelor exista vreun criteriu?
Reply
:iconsii-kei:
sii-kei Featured By Owner Mar 26, 2010  Hobbyist Writer
Sir David reprezinta o oarecare referinta la naturalistul Sir David Attenborough. Berteliandor si Farcras sunt niste nume inventate de mine pe care le folosesc frecvent in povesti. In rest, nu e niciun criteriu.
Reply
Add a Comment:
 
×

:iconsii-kei: More from sii-kei


More from DeviantArtDetails

Submitted on
February 1, 2010
File Size
3.9 KB
Link
Thumb

Stats

Views
223
Favourites
5 (who?)
Comments
4

License

Creative Commons License
Some rights reserved. This work is licensed under a
Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 License.
×